אתרים נגישים
רשת האינטרנט הפכה לחלק בלתי נפרד מחיינו והיא משרתת אותנו בכל תחומי החיים. ככזו היא נדרשת להיות זמינה ונגישה לכולם, לרבות אנשים עם מוגבלויות, כפי שהיום מובן לכולם שכל חנות, מוסד ובניין צריכים להיות נגישים וזמינים לכל אדם.
הנגשת אתרים מאפשרת לאנשים עם מוגבלויות לגלוש באינטרנט בצורה נוחה למרות מוגבלותם. הכוונה היא לגולשים מבוגרים, או לכאלה הסובלים מקשיי ראייה בדרגות שונות, מוגבלות פיזית המקשה על תפעול העכבר, קשיי קריאה או לקויות למידה. מדובר בקהל המהווה כ-25% מהאוכלוסיה, פלח שוק שאי אפשר להתעלם ממנו.
בנוסף למטרה הראויה ולאחריות החברתית, מאז אוקטובר 2015 גם עולם האינטרנט הישראלי מבין שחוק הנגישות זה כבר לא משהו שאפשר להתעלם ממנו.
אז מה הבעיה?
למרות שמטרות החוק וחשיבותו ברורים לכל, במקום שנושא זה יגרום ליישום הסטנדרטים הנדרשים בחוק ולהנגשה אמיתית של אתרים לכולם, מה שקרה בפועל - בין היתר בגלל בלבול, לו"ז נוקשה מדי וחשש מתביעות - הוא ריבוי של "פתרונות" אד-הוק חיצוניים. הפתרונות האלה מוסיפים לאתר קיים "תפריט נגישות" עם אפשרויות כמו שינוי צבע או גודל אותיות, שלמעשה משמשים טלאי בלבד, משום שרוב הכלים שהפתרונות האלה מציעים בכלל אינם נדרשים על פי החוק, וקיימים פתרונות טובים מהם.
ברוב המקרים, אתרים המציעים את הכלים האלו כלל אינם מיישמים את התקנים שבחוק ואינם מנגישים את האתר באמת - רוב תכני האתר נותרים לא נגישים, ולעתים טלאים אלו אף פוגעים בתפקוד האתר ובנגישות התכנים שלו. תציצו בפוסט הזה בפייסבוק, של מומחית ההנגשה אילנה בניש, כדי להבין את הבעייתיות של הנושא.
אז מה הפתרון?
להנגיש, באמת, את תכני האתר לכולם. לאפשר לכולם לבצע פעולות המוצעות באתר ולקבל מידע בנוחות ובקלות.
איך עושים את זה? בונים את האתר מראש בצורה נגישה שעומדת בכל הסעיפים של חוק הנגישות. זוהי הדרך הקלה ביותר, הזולה ביותר והנכונה ביותר, והאתרים שבנינו בשנים האחרונות נבנו בדיוק בצורה הזאת. אנחנו לוקחים בחשבון את שיקולי הנגישות כבר בשלבים הראשונים של כתיבת הקוד, מה שחוסך לנו וגם לכם זמן יקר בהשוואה לביצוע הנגשה מאוחרת יותר.
רמת ההנגשה הנדרשת לאתרי אינטרנט נקראת AA. היא כוללת בתוכה רשימה מפלצתית למדי של כללים וחוקים. אתם מוזמנים להציץ בה. לא צריך להיכנס ללחץ, אתם לא צריכים לעשות עם זה דבר. בשביל זה אנחנו פה, בשביל ליצור לכם אתר מונגש בחוכמה, העומד בכל דרישות החוק, כדי שכל לקוחותיכם הפוטנציאליים יוכלו למצוא באתרכם את מה שהם מחפשים, גם אם הם מבוגרים מאד או עם מוגבלות.
למידע נוסף על חוק הנגשת אתרים »