קידום אורגני במנועי חיפוש (SEO)
בוודאי שמעתם מחברים או עמיתים את התסריט הבא: בונים אתר. חוסכים קצת בפינות ולוקחים מישהו זול כי תקציב השיווק כמעט וחוסל בקמפיין האחרון. האתר עולה לאויר בשעה טובה, אבל חודש חולף לו, וחולף לו חודש נוסף, והאתר עדיין לא מופיע בגוגל. גם לא בעמוד 4. פונים בשאלה לבונה האתר, שכמובן מציע קמפיין קידום, שיעלה כך וכך אלפי שקלים, שימשך כך וכך חודשים רבים, ושבמסגרתו נבדוק לעומק את האתר, נכניס בו שיפורים ותיקונים, נבדוק ונתקן שוב, ונקווה לטוב.
אז כמו שאומרים ביידיש, לא אצלנו. הטכניקה היחידה שבה אנחנו משתמשים לקידום האורגני של האתרים שלנו היא לבנות אותם נכון. מההתחלה. תוך הקפדה יתרה על עמידה מלאה בתקנים ובהמלצות של גוגל.
(קידום אורגני - התוצאות ה"אמיתיות" של החיפוש בגוגל, בניגוד לקישורים ממומנים ופרסומות. אנחנו לא עוסקים בקידום ממומן).
וגוגל מצידו גומל לנו על כך. פעם אחר פעם. זמן קצר לאחר עליית האתר לאוויר לקוחותינו מוצאים את עצמם במיקומים מצוינים בתוצאות החיפוש האורגני, בשלל ביטויים רלוונטיים, מבלי שהם יצטרכו לשלם עבור פרויקט קידום נפרד ולבזבז על זה זמן יקר.
אחד מהדברים שגורמים כנראה הכי הרבה תסכול למנהלים ובעלי עסקים, הוא לגלות שהאתר היפה והיקר שזה עתה הקימו לא באמת 'מוכן ל-SEO' כפי שטענה הצעת המחיר. זו סיבה אחת מיני רבות שקל לי להמליץ בלב שלם על Lionways - אריה ודנה באמת מספקים את הסחורה. מבחינה טכנולוגית ומבחינת תקניות והתאמה לדרישות Google ול-SEO, היכולות שלהם הן ללא ספק בקו הראשון של בוני האתרים בישראל, בוודאי כשמדובר ב-Drupal.
אז איך אנחנו עושים את זה? הנה כך:
עמידה בתקנים
לאיגוד התקינה הבינלאומי של האינטרנט (W3C) יש כלי שבודק את תקינותם של דפי אינטרנט. מאוד פשוט להשתמש בו. מכניסים כתובת של דף אינטרנט, לוחצים על כפתור ומקבלים רשימה של בעיות שנובעות מקוד לא תקני - תגיות או מירכאות שלא נסגרו כשורה, קישורים בעייתיים, הגדרות לא נכונות ושלל בעיות נוספות שעלולות להיגרם מחוסר ידע, חוסר תשומת לב או מטעויות הקלדה. קורה לכולנו.
רבים מבוני האתרים אינם טורחים לבדוק את תקינות הקוד שלהם, גם בגלל שזה לוקח זמן, עולה כסף ומקטין את הרווח שלהם מהפרויקט, וגם משום שברוב המקרים הטעויות האלה לא משפיעות על המראה של האתר בדפדפן, אז למי אכפת.
אז למה זה חשוב, העמידה הזאת בתקנים, ולמה אנחנו מקפידים עליה כל כך? משתי סיבות. הראשונה היא הסיבה שבגללה נכון לעמוד בתקנים בבניית בית, כשמייצרים מכונית, או טוסטר, או כל דבר אחר, קטן או גדול - עמידה בתקנים מבטיחה שהאתר יתפקד כהלכה לשנים קדימה, גם כשדפדפנים יתעדכנו בגירסאות חדשות, וגם כשיצאו לשוק סמארטפונים וטאבלטים חדשים.
הסיבה השניה היא כאמור גוגל. ההנחיות של גוגל ועמידה בתקנים הולכים ביחד, וכאשר אתר עומד בכל התקנים - גוגל מתגמל אותו כראוי. גוגל מעריך אתרים שמקפידים על קוד תקני ומשפר את מיקומם בתוצאות החיפוש. אם זה מעניין אתכם הנה מאמר בנושא.

עמידה בהמלצות של גוגל
גוגל מפרסמים מסמך הנחיות לבוני אתרים, הכולל המון פרטים טכניים לגבי מה אתר אינטרנט צריך לכלול כדי לעמוד בדרישות של מנוע החיפוש. מעין רשימה של "עשה ואל תעשה". כל מה שצריך לעשות הוא לקרוא את המסמך וליישם את האמור בו. ובכן, בשוק הקיים היום בארץ, נראה שאנחנו בין הבודדים שמקפידים על ההמלצות של גוגל עד האות האחרונה.

ולמרות כל זה, מובן שאיננו יכולים להתחייב על כך שאתרכם יופיע "ראשון בגוגל". המיקום בגוגל נקבע על פי פרמטרים רבים, חלקם לא ידוע לנו, הם משתנים מדי פעם ועל רובם אין לנו שליטה. מה שאנחנו כן יכולים לעשות זה לבנות את האתר שלכם בצורה אופטימאלית ומדויקת, תוך עמידה בסטנדרטים של איגוד התקינה ובהמלצות של גוגל, כך שמנועי החיפוש יוכלו לאתר ולמפות את האתר כהלכה ולהבין שלפניהם עומד אתר מקצועי הראוי לדירוג גבוה.